inici > Informació Escoles

Informació Escoles

Quan

De dimarts a divendres de 10:00h a 13:00h per a nens de P3 a 4rt d’ESO.

Inclou

 • Material de treball per al docent adaptat a l’edat de l’alumne/a: Una presentació per projectar a la classe abans de venir a fer l’activitat.
 • Un dossier de treball per a després de venir a l’hípica.
 • Diferents activitats amb els ponis i monitors/es.
 • 2 hores d’ús de les instal·lacions (una vegada finalitzada l’activitat) per al pícnic (pícnic no inclòs).

L’ Horari

10:00 Arribada al Club i esmorzar
10:30 Presentació
10:45 Inici de l’activitat
13:00 Pícnic
15:00 Cloenda

Com reservo? Enviant un correu electrònic a info@poniclubcatalunya.com o trucant al 933716364 preguntat per la disponibilitat de la data desitjada.

I si plou? En el cas de que faci mal temps (pluja), l’activitat s’aplaçarà a la següent data disponible.

El pagament: El pagament es realitzarà posteriorment al dia de l’activitat mitjançant transferència bancària (d’aquesta manera estalviem als professors la responsabilitat de portar els diners en efectiu i es cobrarà el nombre de nens participants reals), o al finalitzar l’activitat en efectiu o amb targeta directament a l’oficina del Club.


 • PREVI A L’ACTIVITAT
 • DESCRIPCIÓ I OPCIONS
 • RECOMENACIONS
 • NORMES

És molt important que sapiguem l’edat i el nombre de nens que participaran en l’activitat per tal d’adequar tant la dinàmica, el tipus de ponis i el nombre de monitors.

Per aquest motiu, una setmana abans us sol·licitarem la informació corresponent.

Contemplant la possibilitat de canvis d’última hora, ens posarem en contacte durant els 2 dies previs a la data pactada a efectes de confirmar i/o modificar la informació i els detalls al respecte.

En cas de variació del nombre de participants, especialment del seu augment, serà necessari la seva comunicació 2 h abans de l’inici de l’activitat a efectes de la millor previsió i organització.

* En cap cas es podrà tractar d’un augment de més de 4 nens.

L’activitat es desenvoluparà de diferents maneres segons el número de nens que participin en ella. Però totes comparteixen unes activitats bàsiques, aquestes són:

• Breu presentació al grup i explicació de normes i desenvolupament de l’activitat.
• Visita dels diferents espais de la hípica amb la seva explicació corresponent.
• Acariciar i raspallar el poni.
• Muntar a la pista fent una sèrie d’exercicis bàsics d’equilibri i habilitat.

* Segons l’edat dels nens variarà la dificultat i contingut de les diferents activitats.

* Totes les activitats es fan sota les indicacions i supervisió de professors titulats.

Grups menors de 14 nens: 1 únic grup

• Presentació i visita de la hípica
• Neteja del poni
• Munta a la pista + maneig del poni peu a terra.
• Excursió per la muntanya (Per motius de seguretat, en cas de que la professora consideri que el grup no està capacitat per fer-ho, no es farà).

Primerament faran una breu presentació explicant el funcionament de l’activitat i les normes de seguretat. A continuació faran una visita per la hípica on se’ls explicarà diferents conceptes. Després raspallaran els ponis i la professora els explicarà com es prepara el poni. Finalment muntaran en una pista i si la professora considera què tenen prou equilibri i autonomia faran una excursió per la muntanya.

En l’activitat de munta: Amb un poni per parella, un portarà el poni del ramal i conduirà el poni, i l’altre farà exercicis d’equilibri i habilitat a sobre del poni. Des- prés les parelles canviaran de rols. El mateix a la muntanya.

Grups de 15 a 24 nens: 2 grups.

15’ de presentació conjunta i organització grups

Grup 1 Grup 2
Visita de la hípica Cura i maneig del poni
Munta a la pista Visita de la hípica
Cura i maneig del poni Munta a la pista

Primerament faran una breu presentació explicant el funcionament de l’activitat i les normes de seguretat. Seguidament dividiran la classe en 2 grups i cada grup començarà per una activitat diferent i anirà canviant. 40’ per activitat + 5’ de temps per canviar d’activitat.

Les activitats seran: Visita a la hípica, raspallar els ponis i muntar a la pista. En l’activitat de munta: Amb un poni per parella, un portarà el poni del ramal i conduirà el poni, i l’altre farà exercicis d’equilibri i habilitat a sobre del poni. Després les parelles canviaran de rols. El mateix a la muntanya.

Grups de 25 a 36 nens: 3 grups.

15’ de presentació conjunta i organització grups

Grup 1 Grup 2 Grup 3
Visita de la hípica Munta a la pista Cura i maneig del poni
Munta a la pista Cura i maneig del poni Visita de la hípica
Cura i maneig del poni Visita de la hípica Munta a la pista

Primerament faran una breu presentació explicant el funcionament de l’activitat i les normes de seguretat. Seguidament dividiran la classe en 3 grups i cada grup
començarà per una activitat diferent i anirà canviant. 40’ per activitat + 5’ de temps per canviar d’activitat.

Les activitats seran: Visita a la hípica, raspallar els ponis i muntar a la pista. En l’activitat de munta: Amb un poni per parella, un portarà el poni del ramal i conduirà el poni, i l’altre farà exercicis d’equilibri i habilitat a sobre del poni. Després les parelles canviaran de rols.

Grups de 37 a 48 nens: 4 grups. 3h activitat. Únicament menors de 7 anys.

15’ de presentació conjunta i organització grups

Grup 1 Grup 2 Grup 3 Grup 4
Visita de la hípica Munta a la pista Cura i maneig del poni Volta amb Xarret
Volta amb Xarret Visita de la hípica Munta a la pista Cura i maneig del poni
Cura i maneig del poni Volta amb Xarret Visita de la hípica Munta a la pista
Munta a la pista Cura i maneig del poni Volta amb Xarret Visita de la hípica

Primerament faran una breu presentació explicant el funcionament de l’activitat i les normes de seguretat. Seguidament dividiran la classe en 4 grups i cada grup començarà per una activitat diferent i anirà canviant. 30’ per activitat + 5’ de temps per canviar d’activitat.

Les activitats seran: Visita a la hípica, raspallar els ponis, muntar a la pista i volta amb xarret portat per un poni gran. En l’activitat de munta: Amb un poni per parella, un portarà el poni del ramal i conduirà el poni, i l’altre farà exercicis d’equilibri i habilitat a sobre del poni. Després les parelles canviaran de rols.

Grups de 37 a 48 nens: 4 grups. 3h activitat. Únicament majors de 7 anys.

15’ de presentació conjunta i organització grups

Grup 1 Grup 2 Grup 3 Grup 4
Visita de la hípica Munta a la pista Cura i maneig del poni Volta amb Xarret
Volta amb Xarret Visita de la hípica Munta a la pista Cura i maneig del poni
Cura i maneig del poni Volta amb Xarret Visita de la hípica Munta a la pista
Munta a la pista Cura i maneig del poni Volta amb Xarret Visita de la hípica

Primerament faran una breu presentació explicant el funcionament de l’activitat i les normes de seguretat. Seguidament dividiran la classe en 4 grups i cada grup començarà per una activitat diferent i anirà canviant. 30’ per activitat + 5’ de temps per canviar d’activitat.

Les activitats seran: Visita a la hípica, raspallar els ponis, muntar a la pista i volta amb xarret portat per un poni gran. En l’activitat de munta: Amb un poni per parella, un portarà el poni del ramal i conduirà el poni, i l’altre farà exercicis d’equilibri i habilitat a sobre del poni. Després les parelles canviaran de rols. El mateix a la muntanya.

Grups més nombrosos.

Si per exemple venen totes les línees de primària, o primària i parvulari, etc. Es dividirà l’escola en 2 grups i es faran servir 2 espais diferents on subdividir els grups i realitzar les mateixes activitats que en les opcions anomenades anteriorment. De tal manera que podem assumir fins a 96 nens segons la data que es sol·liciti.

Si voleu algun tipus d’activitat més personalitzada som flexibles i ens agrada complaure, només cal que ens ho consulteu en el moment de la reserva.

* Tots els nens podran participar en cada una de les activitats i tots podran muntar a poni.

VESTIMENTA

Per una major seguretat, els participants han d’anar amb sabates tancades i a ser possible de teixit dur (mai sandàlies, xancletes o ballarines). Per anar més còmode es recomana anar amb roba esportiva o malles.

DECORACIÓ ESPAI

Podeu decorar l’espai al vostre gust sempre que després el deixeu tal com l’heu trobat.

PÍC-NIC / BERENAR

Disposem d’unes taules i bancs a sota d’una carpa llarga on podreu acomodar-vos. Al costat d’aquest espai tenim una caseta amb una nevera perquè hi podeu portar begudes i posar-les abans de l’activitat. I també disposem de màquines de vending de cafè, snaks i begudes. No ens encarreguem del menjar, pastís i begudes.

Degut a l’emplaçament en el qual se celebra l’esdeveniment hem de delimitar una sèrie de normes que assegurin el bon funcionament de l’activitat i el respecte als animals amb els quals tractarem així com el seu entorn.

 1. NO devem cridar Els ponis es poden espantar.
 2. NO devem córrer estant a prop seu –> Els ponis es poden espantar.
 3. NO devem situar-nos mai darrere del poni –> pot no veure’ns i donar-nos un cop o trepitjar-nos.
 4. NO devem tirar pedres, pals u altres objectes que puguin fer mal o espantar els ponis o a altres nens.
 5. Està PROHIBIT jugar a pilota en TOTA l’hípica.
 6. NO devem entrar a les Pistes ni jugar amb el material que hi ha a dins, ja que són zones de treball dels alumnes que fan classe.
 7. NO devem pujar a portes ni tanques, ja que aquesta no és la seva finalitat i es poden trencar.
 8. Una vegada finalitzada la festa procurarem deixar l’espai tal i com l’hem trobat.