Equinoteràpia

Per a nens i nenes a partir 3 anys i adults

L’equinoteràpia és una forma de teràpia que utilitza la interacció amb cavalls com a part d’un tractament terapèutic. Consisteix en una sèrie d’activitats i exercicis realitzats amb cavalls, supervisats per professionals de la salut, amb l’objectiu de millorar la salut física, emocional i mental de les persones.

Durant les sessions d’equinoteràpia, els participants poden realitzar activitats com muntar a cavall, cuidar d’ells, realitzar exercicis específics o simplement interactuar amb els cavalls. La presència i el moviment del cavall proporciona estímuls sensorials i físics, la qual cosa ajuda a enfortir els músculs, millorar la coordinació motora, augmentar la confiança i l’autoestima, promoure la relaxació i el benestar emocional, així com fomentar la comunicació i la interacció social.

Aquesta teràpia ha demostrat ser especialment beneficiosa per a persones amb trastorns del desenvolupament, discapacitats físiques, trastorns emocionals, trastorns de l’espectre autista, problemes d’equilibri i coordinació, entre altres. Cal destacar que l’equinoteràpia sempre ha de ser realitzada per professionals capacitats i en un entorn segur i adequat.

Demana més informació

FAQs

Preguntes freqüents sobre l’Equinoteràpia.

 

L’equinoteràpia pot beneficiar a persones de totes les edats que tenen una varietat de condicions físiques, emocionals o mentals, com a trastorns del desenvolupament, discapacitats físiques, trastorn de l’espectre autista, trastorns d’ansietat, problemes d’equilibri i coordinació, entre altres.

No és necessari tenir experiència prèvia en equitació. Els professionals de l’equinoteràpia estan capacitats per a adaptar les activitats i els exercicis segons les necessitats individuals de cada persona.

Els beneficis de l’equinoteràpia són diversos. Poden incloure millores en la força muscular, la coordinació motora, l’equilibri, la concentració, la confiança en un mateix, la relaxació, la interacció social i la comunicació.