Entrevista a Miquel i Sakongo Reverter a Radio Desvern

Aquest diumenge, Sant Just Desvern celebrarà els Tres Tombs, una festa tradicional en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals. És una festivitat al voltant del 17 de gener, que consisteix en cavalcades, curses i benediccions d’animals i culmina amb el ritu de fer tres voltes amb cavalls, carros i altres animals de tir. A Sant Just, enguany, se celebren els Tres Tombs el 14 de gener. 

En una entrevista a Ràdio Desvern, Miquel Reverter i Sakongo Reverter, del centre d’equitació Poni Club Catalunya de Sant Just, han compartit detalls sobre la nova organització d’aquest esdeveniment. Aquest any, per primera vegada, les hípiques de Sant Just, incloent-hi Poni Club Catalunya i l’Hípica Sol Solet, s’encarregaran directament de l’organització, després de prendre el relleu de Cavaltombs.

Miquel Reverter explica que la jornada comença a les 9 del matí a l’hípica amb la preparació dels ponis i cavalls. Després se surt a cavall fins al parc de Can Sagrera, on hi haurà un esmorzar popular gratuït, on tothom del poble està convidat. Paral·lelament a l’esmorzar, hi haurà missa a l’església. En acabar d’esmorzar, es pujarà cap a la plaça Verdaguer, on es farà la benedicció dels animals a les 12h i la cavalcada iniciarà a les 12:15h, aproximadament. Es preveu la participació d’uns 40 ponis i cavalls, amb aproximadament 60 participants, majoritàriament infants.

Sakongo Reverter, en el seu primer any involucrat directament, actuarà com a observador, aportant una visió més jove i fresca a l’organització. Tot i que no hi ha grans canvis previstos per aquest any, es preveu una revisió postfesta per analitzar possibles millores.

La ruta de la cavalcada passarà pels carrers Verge dels Dolors, Miquel Reverter, Anselm Claver i Campreciós. Es mantindrà l’ordre tradicional, encara que aquest any els abanderats no disposaran de bandera.

El focus de l’esdeveniment és fomentar la participació de tot el poble, amb una especial crida a la joventut perquè s’incorpori a la festa. Els organitzadors esperen reviure l’entusiasme de les edicions anteriors i conviden a tots a gaudir de la cavalcada i l’esmorzar popular.

Podeu escoltar l’entrevista completa al següent pòdcast: